Kostföreläsningar

Boka någon av våra populära kostföreläsningar


En spännande kostföreläsning från Livsviktig Kostrådcenter är alltid uppskatta på företagseventet, kick-offen eller kundkvällen. Oavsett vilken kostföreläsning man väljer från oss kan man vara säker på att vi gör vårt yttersta för att inspirera, peppa och ge massor av tips för ett hälsosammare liv. 

Våra föreläsningar om kost och hälsa innehåller grundläggande näringslära som presenteras utan pekpinnar och inspirerar till att göra de små ändringarna som gör stor skillnad på hälsan.

Våra uppdrag sträcker sig från norr till söder och om önskemål finns skräddarsyr vi satsningen så det passar ditt företag perfekt. Alla föreläsningar är mellan 60 - 100 minuter och samtliga har utrymme för frågor som ofta dyker upp från åhörarna.

Socker 60min

Vi i Sverige är världsbäst på att äta socker och intaget har ökat stadigt de senaste 30 åren. Man räknar med att 70% av samtliga livsmedel vi köper i butikerna idag har tillsatt socker. Det mesta ligger dolt i maten vi äter varje dag. 

Under denna populära föreläsning tar vi upp hur sockret påverkar våra kroppar och hur man enkelt undviker de största sockerfällorna i vår vardag.

7 vägar till hälsa - 100min

Här pratar vi helhet - Ett klokt och sunt sätt att hantera din vardag. Den viktiga helheten för ett liv i hälsans tecken. 

Förutom att prata kost och dess positiva effekter pratar vi även om rörelse i vardagen. Här får du 7 träffsäkra och enkla tips - som ger varje åhörare verktyg & insikt att göra direkt förändring.

Hur våra livsmedel påverkar oss - 100min

Hur kolhydrater, fett och protein fungerar i praktiken. Mycket uppskattad kostföreläsning där vi lär oss grunderna i hur mat och våra näringsämnen fungerar och påverkar oss.

Ät dig friskare - 60min

Matens uppgift är att ge oss energi och hålla oss friska. Mycket av det vi stoppar i oss har omvänd effekt i våra kroppar.

Under denna föreläsning går vi igenom grunderna i hur mat och våra näringsämnen fungerar och hur de påverkar oss. Vi pratar även om varför vi bör dra ner på rött kött, hur viktigt det är med fullkorn och varför processade livsmedel kan få oss att må sämre. 

Denna föreläsning ger en förståelse över att vi inte bara äter för att bli mätta, utan även för att hålla oss friskaPrestera på topp 

"Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk". Ett klokt ordspråk som fungerar väldigt bra i träningssammanhang. Enbart hård träning bygger varken några muskler eller vinnare. Det måste också finnas energi att bygga av. Under denna föreläsning ger vi praktiska tips hur man bör lägga upp sina måltider och vad som är lämpligt att äta före, under och efter träning eller match - allt för att man ska prestera så bra som möjligt.

 

Priser på kostföreläsningar lämnas genom offert. Vänligen kontakta oss genom formuläret: