Kostföreläsningar

Boka någon av våra populära kostföreläsningar


En spännande kostföreläsning från Livsviktig Kostrådcenter är alltid uppskatta på företagseventet, kick-offen eller kundkvällen. Oavsett vilken kostföreläsning man väljer från oss kan man vara säker på att vi gör vårt yttersta för att inspirera, peppa och ge massor av tips för ett hälsosammare liv. 

Våra föreläsningar om kost och hälsa innehåller grundläggande näringslära som presenteras utan pekpinnar och inspirerar till att göra de små ändringarna som gör stor skillnad på hälsan.

Våra uppdrag sträcker sig från norr till söder och om önskemål finns skräddarsyr vi satsningen så det passar ditt företag perfekt. Alla föreläsningar är mellan 60 - 100 minuter och samtliga har utrymme för frågor som ofta dyker upp från åhörarna.

Socker 60min

Vi i Sverige är världsbäst på att äta socker och intaget har ökat stadigt de senaste 30 åren. Man räknar med att 70% av samtliga livsmedel vi köper i butikerna idag har tillsatt socker. Det mesta ligger dolt i maten vi äter varje dag. 

Under denna populära föreläsning tar vi upp hur sockret påverkar våra kroppar och hur man enkelt undviker de största sockerfällorna i vår vardag.

7 vägar till hälsa - 100min

Vi listar 7 punkter man kan tänka på om man har som mål att leva ett lite friskare liv. Allt från de otroligt viktiga grönsakerna och fibrerna, hur vi trimmar våra magbakterier till varför man bör dra dra ner på intaget av socker och och kanske börja träna. En populär föreläsning som väcker många tankar hos många åhörare.

Hur våra livsmedel påverkar oss - 100min

Hur kolhydrater, fett och protein fungerar i praktiken. Mycket uppskattad kostföreläsning där vi lär oss grunderna i hur mat och våra näringsämnen fungerar och påverkar oss.

Ät dig friskare - 60min

Är det verkligen möjligt att äta sig friskare? All forskning pekar åt det hållet, att kosten förmodligen spelar en ganska stor roll hur vi faktiskt mår.
”Ät dig friskare?” är en föreläsning som med sin enkelhet förklarar och reder ut begreppen om fördelar av äta mängder med grönsaker, mindre rött kött och det fantastiska med fisk och blåbär.Prestera på topp 

"Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk". Ett klokt ordspråk som fungerar väldigt bra i träningssammanhang. Enbart hård träning bygger varken några muskler eller vinnare. Det måste också finnas energi att bygga av. Under denna föreläsning ger vi praktiska tips hur man bör lägga upp sina måltider och vad som är lämpligt att äta före, under och efter träning eller match - allt för att man ska prestera så bra som möjligt.

 

Priser på kostföreläsningar lämnas genom offert. Vänligen kontakta oss genom formuläret: